Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Opplev buret

Berit Brænnes bøker om Tørris

Berit Brænne’s bøker om "Tørris, gutten fra Storlidalen" har historia si hentet fra Bårdsgarden. Berit Brænne’s foreldre hadde hytte her, og senere bosatte Berit Brænne seg noen år litt lenger fremme i Storlidalen. Hun var mye på Bårdsgarden, og brukte personene og livet der som utgangspunkt i bøkene.

Derfor skriver hun i forordet: "...denne boka er tilegnet barna på Bårdsgarden. En del stedsnavn og personer i boken er oppdiktet av meg, og Svartjuvet finnes ikke mer. Men Storlidalen og Bårdsgarden vil du finne hvis du noen gang vandrer mellom fjellene i Trollheimen".

Omvisning på buret

I buret tar vi imot skoleklasser og andre grupper til omvisning. Dette må forhåndbestilles. Her har vi en Berit Brænne krok. Du får se og høre om livet på garden på Tørris sin tid. Her er det utstilling av redskap og bruksting fra "gamle dager".

Lars Vasli, født og oppvokst på Bårdsgarden, var litt av en tusenkunstner. Han lagde bl.a. sitt eget fotoapparat og sin egen filmfremviser. Han lagde også en "snøbil", med pedaler, som var veldig tung å trø. Disse tingene og mye mer finner du utstilt i buret.


bilde

bilde

bilde

Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

Logg inn